Ranil van Peperstraten en Lotte Timmermans, twee jonge, creatieve ondernemers uit Boxtel zijn momenteel bezig met de derde editie van Culture Exchange Boxtel.

Ranil is een breakdancer. Hij danst op verschillende competities, battles en evenementen en geeft breakdance lessen aan kinderen op diverse locaties en in zijn eigen dansstudio Rawneal Dance. Lotte is een allround dansdocent en danser. Zij danst zelf in verschillende projecten en geeft les in allerlei soorten dansstijlen op variërende plekken.

Wat is Culture Exchange Boxtel?
Ranil en Lotte brengen met dans verschillende culturen bij elkaar en verbinden culturele gebruiken en gewoonten aan elkaar. Zij gaan met een groep aan de slag, wisselen ervaringen en culturen uit, creëren samen een korte dansvoorstelling en delen dit met een publiek! In 2018 en 2019 hebben zij al twee succesvolle edities van Cultural Exchange Boxtel afgerond.

In de eerste editie van het evenement hebben zij gewerkt met jongeren tussen de 12 en 16 jaar uit Boxtel met diverse achtergronden. De tweede editie was in samenwerking met de Amaliaschool en hebben met Groep 8 gewerkt waarin meer dan 12 verschillende nationaliteiten te vinden waren. De derde editie wordt weer anders, en bijzonder!

St.Willibrordstraat
De cultuurverbinder heeft Ranil en Lotte met hun project gekoppeld aan de St. Willibrordstraat in Boxtel. De sociale huurwoningen in deze straat worden de komende tijd compleet gerenoveerd. Om de bewoners en de wijk op te fleuren en te verbinden, zal Culture Exchange Boxtel 3.0 dit jaar in deze straat in een leegstaande woning plaatsvinden. Vanaf mei gaan het project van start. Iedereen uit de wijk mag helpen, door mee te dansen, maar door andere talenten in te zetten. Denk aan een decor, aankleding, hapjes en drankjes etc. etc. Interesse? Mail of bel culture.exchange.boxtel@gmail.com of 0623123842