Zaterdag 16 maart was het dan zover; de uitvoering van het project Trafohuisje in Selissen. Een samenwerkingsverband tussen de graffitikunstenaars van Stichting Tunnel Vision, grafisch ontwerper Bas van den Biggelaar, de Cultuurverbinder, Wijkplatform Selissen en de omwonenden.

De aanleiding was het het grijze transformatorhuisje tegenover de Walnoot, te zien vanuit het Reginahof. De omwonenden vanuit de flat keken vanuit hun balkon daar op uit. Hoewel het huisje zoveel mogelijk uit het zicht werd genomen door een groene haag, was een het een bron van ergernis. Hondenpoep, urineren tegen het huisje, zelfs op een vrijend stelletje zijn de omwonenden wel eens getrakteerd. Redenen genoeg om de handen ineen te slaan, de haag weg te halen en te zorgen voor openheid, maar dan wel dat een plezier is om naar te kijken.

De Cultuurverbinder heeft de verbinding gelegd tussen kunstenaars en de wijk. Hij vroeg Mitch Koningstein, Jan Pennings en Paul Jongsma van Tunnelvision en Bas van den Biggelaar van Basman Creëert om vier concepten te maken. Tijdens een informatiebijeenkomst hebben de bewoners unaniem gekozen voor het ontwerp ‘Vogels’. Zaterdag 16 maart is hij, samen met de mannen van Tunnelvision dan ook aan de slag gegaan! Bekijk de timelapse!