Rode Draad te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden waren tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de Rode Draad in Boxtel lieten diverse kunstenaars deze vormen van beeldende kunst zien. Dit jaar waren er echter ook enkele nieuwe uitingen te bezichtigen op zaterdag 22 en zondag 23 september. ,,Die afwisseling maakte het programma ook in het zestiende jaar fris”, vertelt mede-organisator Ferdy Steger.

Op ruim vijfentwintig locaties werden kunstwerken geëxposeerd. Dat varieert van galeries tot tuinen en van winkels tot woningen. Ruim 25 professionele- en amateurkunstenaars uit Boxtel maar ook van daarbuiten, toonden schilderijen, beelden, foto’s en andere kunstobjecten. Het merendeel van de locaties was in en rond het centrum te vinden, maar ook in de omliggende wijken toonden kunstenaars vanuit hun woning kunstwerken. De Rode Draad dankt zijn naam aan de rode ballonnen die de diverse expositielocaties markeren. Deze waren beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De kunstenaars gaven zelf uitleg over hun werk. Meer informatie is nog te vinden op www.rodedraad.art.

Voor deze editie van de kunstroute was contact gezocht met cultuurverbinder Romijn Conen en dat heeft een nieuwe, kunstzinnige toevoeging opgeleverd. Op de bovenste verdieping van de bibliotheek aan de Burgakker presenteren Bas van den Biggelaar en Maaike en Chloe Jahne voor het eerst tijdens de Rode Draad hun werken. Van den Biggelaar toonde grafisch werk, moeder en dochter Jahne hebben beiden een heel verschillende stijl. Zo mixt Maaike foto’s met muziek en Chloe brengt surrealistische tekeningen en composities. Steger: ,,Conen wilde graag andere soorten kunstenaars onder de aandacht brengen en heeft deze drie creatievelingen gevraagd om een bijdrage. Het zou mooi zijn als we in de komende jaren op deze manier nog meer gevarieerde disciplines kunnen laten zien.

Bron Brabants Centrum

Reageren

Heb je een vraag of een reactie op deze blog?

06 515 377 90

Of stuur een bericht