In Brabant willen we graag dat iedereen zijn of haar aangeboren creativiteit moet kunnen benutten én ontwikkelen.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Eigenschappen die een leven lang van pas komen, thuis, op school en in het werk. Creativiteit maakt vindingrijk, zet aan tot onderzoeken, vrij denken, experimenteren en creëren. Onze regio heeft dit nodig. De uitdagingen in ons eigen leven en in de samenleving vragen namelijk meer en meer om nieuwe antwoorden. Om een frisse, onbevangen blik. En om innovatieve en duurzame oplossingen. Creativiteit is daarmee de sleutel voor de samenleving en economie van de toekomst. Als vanzelfsprekend.

Ook Boxtel staat achter deze ‘wet’. De gemeente, Marusjka Lestrade Wethouder en Caren Julien, Beleidsambtenaar Cultuur, Ghislaine de Brouwer – directeur Brede Scholen, Gerry Roche – coördinator CultuurBox en Ellen Reinders – Community Librarian Bibliotheek Boxtel onderstrepen deze visie en gaan dit samen met elkaar uitdragen.

Het is geen echte wet maar een manifest waarin ze hebben afgesproken hoe ze het creatief potentieel in Brabant duurzaam willen stimuleren.

Meer lezen? Bekijk de website: http://www.wetopbehoudvancreativiteit.nl.