Romijn Conen speelde de afgelopen decennia in talloze theatervoorstellingen, films en televisieseries. Ook werkte hij mee aan radio en televisiecommercials. Hij werd bij het grote publiek bekend als één van de drie vrienden van Amstel. Hij speelde mee in televisieseries als Baantjer, Grijpstra en De Gier en Flikken Maastricht.

Boxtel kent Conen van het Makershuis, dat hij oprichtte in de Boxtelse wijk Breukelen. Hij heeft hiervoor een aantal jaren heel nauw samengewerkt met Woonstichting Sint-Joseph en de gemeente. Conen: “Vanuit een voormalige lagere school hebben we in vier jaar allerlei projecten laten ontstaan en merkten we dat we met een creatieve energie de wijk konden laten bloeien.”

Als Cultuurverbinder gaat Romijn Conen initiatieven verder helpen, verbinden, aan elkaar knopen en de samenhang van de culturele voorzieningen versterken. Als culturele vertegenwoordiger zal hij netwerken onderhouden en uitbreiden. Ook gaat hij creatieve projecten ontwikkelen, faciliteren en samen uitvoeren. Participatie van inwoners is daarbij een belangrijk onderdeel.

Foto: Sander van Kasteren