In de wijk Selissen ligt in een plantsoen een transformatorhuisje. Een lelijk transformatorhuisje. De bewoners uit de omliggende hoogbouw kijken hier dagelijks op uit. Het huisje was Wijkorgaan Platform Selissen ook een doorn in het oog. Op hen initiatief wordt het huisje nu getransformeerd tot een kunstwerk.

De aanleiding was het het grijze transformatorhuisje tegenover de Walnoot, te zien vanuit het Reginahof. De omwonenden vanuit de flat keken vanuit hun balkon daar op uit. Hoewel het huisje zoveel mogelijk uit het zicht werd genomen door een groene haag, was een het een bron van ergernis. Hondenpoep, urineren tegen het huisje, zelfs op een vrijend stelletje zijn de omwonenden wel een getrakteerd. Redenen genoeg om de handen ineen te slaan, de haag weg te halen en te zorgen voor openheid, maar dan wel dat een plezier is om naar te kijken.

De Cultuurverbinder heeft de verbinding gelegd tussen kunstenaars en de wijk. Hij vroeg Mitch Koningstein, Jan Pennings en Paul Jongsma van Tunnelvision en Bas van den Biggelaar van Basman Creëert om de handen ineen te slaan.
Het resultaat? Bekijk het filmpje!